nieuws

Risicopolissen bij hypotheken onder loep AFM

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft controles op en onderzoek naar risicoverzekeringen die zijn gekoppeld aan hypotheken tot één van zijn prioriteiten voor de tweede helft van dit jaar gemaakt.

Risicopolissen bij hypotheken onder loep AFM

Op 1 juli vervalt de vrijstelling van toezicht voor betalingsbeschermingsverzekeringen die zijn gekoppeld aan hypothecair en consumptief krediet. "Als iets onder toezicht van de AFM komt te vallen, gaan we daar uiteraard op regelmatige basis op controleren", zegt Martijn Pols. Vorig jaar constateerde de AFM dat er bij overlijdensrisicoverzekeringen slechts in een derde van de gevallen passend advies werd gegeven. Bij arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsdekkingen ging het toen zelfs in driekwart van de gevallen mis.

Reageer op dit artikel