nieuws

Poort Mulder naar Preventass

Archief

Het Arnhemse assuradeurenbedrijf Preventass heeft zijn bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de portefeuille van Poort Mulder. Het NVA-lid blijft vanuit zijn Veenendaalse kantoor onder eigen label actief.

 

Dat gebeurt met een zevental medewerkers, onder leiding van Wim Poort. Hij treedt naar verwachting binnen enkele jaren uit de onderneming. De provisieomzet van Poort Mulder lag vorig jaar rond _ 650.000. Preventass zelf, dat in het verleden al een vijftal kantoren overnam in onder meer Amersfoort en Oosterbeek, is goed voor een omzet van ruim _ 2 mln.

 

  &nbspPreventass heeft voor de overname van Poort Mulder _ 2 mln betaald. Daarvan heeft Allianz, één van de volmachtgevers van Preventass, _ 0,7 mln voor zijn rekening genomen. Nog eens _ 0,9 mln is afkomstig van De Burcht, de verzekeringsmaatschappij die onderdeel is van het Arnhemse bedrijf.

 

Pool

Preventass heeft afgelopen jaar overigens afscheid genomen van aansprakelijkheidsrisico’s. "Dat heeft met de solvabiliteitseisen te maken", licht bedrijfsoprichter en senior accountmanager Hans Dekker toe. Het volmachtbedrijf concentreert zich voortaan op materiële risico’s. Die worden in een pool voor elk 20% ondergebracht bij de vijf volmachtgevers: naast De Burcht en Allianz zijn dat AXA, Reaal en Fortis Corporate Insurance.

 

  &nbspPreventass heeft relatief veel logistieke bedrijven in portefeuille. Klanten komen volgens Dekker uit Noord-, Oost- en Zuid-Nederland "met de nadruk op de regio’s Utrecht, Amersfoort en de polders". Preventass telt twintig medewerkers en staat onder leiding van Rien Roelofse.

 

Reageer op dit artikel