nieuws

Persoonlijkheden

Archief

ONVZ heeft per 1 augustus een nieuwe financieel directeur. Hans Lammers wordt dan opgevolgd door Marco Saas. Lammers (50) gaat zich volledig richten op zijn eigen bedrijf, uitzendbureau Trend. Saas (38) komt van Azivo, waar hij als controller deel uitmaakte van de directie.

 

Leon Janssen is deze maand gestart als accountmanager in de regio Zuid-Oost Nederland bij United Capital. Eerder werkte Janssen bij Woonfonds Achmea Hypotheken VCN Verzekeringen en Hypotheken.

 

Advocatenkantoor AKD Prinsen Van Wijmen heeft Martijn Lauxtermann aangetrokken als partner voor de vakgroep Vervoer, Verzekering en Handel. Ook zijn team zal zich aansluiten bij AKD. Lauxtermann, die in 2000 in Amsterdam Van der Nat Litigation oprichtte, is gespecialiseerd in verzekerings-, aansprakelijkheids en schadevergoedingsrecht.

 

Het team van Gommer & Partners is uitgebreid met twee nieuwe pensioenadvocaten. De 43-jarige Mirjam Koenders, eerder werkzaam bij Akkermans & Partners en Frank Bekker (47) die van Bekker en Van Buul Advocaten afkomstig is.

 

Luud Mesters (52) is benoemd tot directievoorzitter van fusiecombinatie Loyalis en APG Groep. Momenteel is hij directeur Verzekeringen bij Loyalis.

 

Personenschade bureau To The Point Expertise heeft Dick Guit in dienst genomen als expert. Guit die onder andere werkzaam was bij GAB Robins Takkenberg, heeft als werkterrein Noord-Oost Nederland.

 

Jeroen de Munnik (42) is de nieuwe voorzitter van de verkooporganisatie Corporate & Institutional Clients van Aegon Nederland. Hij volgt in die functie Erik van Houwelingen op, die topman is geworden van Aegon Asset Management, de nieuwe mondiale vermogensbeheerder van het concern. De Munnik, sinds 1993 in diverse functies bij Aegon werkzaam, blijft voorlopig ook voorzitter van het managementteam van het Service Center Pensioen. Naar een opvolger wordt gezocht.

 

Thijs Kremers is bij Akkermans & Partners gestart als regiomanager. De 41-jarige Kremers werkte voorheen bij ING Private Banking.

 

Arts Tony Lamping (51) is benoemd tot directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Lamping die per 1 september in dienst treedt, is de opvolger van Chiel Bos die per 1 april met pensioen is gegaan.

 

Robert van der Schaaf, adjunct-directeur Verkoop van Fortis ASR, volgt medio juni Martin Heldoorn op als directievoorzitter van Ardanta. Heldoorn gaat met pensioen. Luuk de Vos (51), adjunct-directeur Verkoop en al 31 jaar in dienst bij De Amersfoortse, is benoemd tot opvolger van Van der Schaaf. De Vos wordt weer opgevolgd door John Oosthoek (46), nu nog regiomanager en sinds 1994 werkzaam bij De Amersfoortse.

 

Richard van der Meulen, oprichter van het voormalige Integra, is toegetreden tot de directie van IG&H Consulting.

 

EMN Expertise heeft vier experts Varia aangetrokken. Michel Achten en Peter Huitink zijn beiden afkomstig van Toplis Hettema. Peter Bosselaar en Johan Egberts komen van respectievelijk Meeùs Baneke en CED Mens enWerk. Bij ITS Expertise is Marco Scheffers, voorheen hoofd Kraaninspecties bij SGS Nederland, expert Varia geworden.

 

Bij Aon Re Global Benelux zijn Richard Vuurman (38), Igotz Aubin (33) en Sarah Jenny (34) in dienst getreden. Vuurman, eerder werkzaam bij Delta Lloyd, richt zich ondermeer op de makelaardij van herverzekering Leven. Actuaris Aubin, werkte eerder bij AXA en specialist in Catastrofe modelling Jenny is afkomstig van Partner Re, Zurich.

 

Martin Duvivier (50) treedt per 1 september toe tot de raad van bestuur van de verzekeraarscombinatie Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias). Hij is afkomstig van ABN Amro Verzekeringen, waar hij directievoorzitter was. Hij wordt daar opgevolgd door Cees Frankhuisen (58), die afkomstig is van Delta Lloyd Life België.

 

Commercieel directeur Ben Steenwijk is vertrokken bij inkooporganisatie Welke. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door salesmanager Cees van Kampen. Van Kampen (44) is sinds 2001 werkzaam voor Welke en wordt verantwoordelijk voor het accountmanagement en de contacten met het intermediair. Wat Steenwijk gaat doen, is nog niet bekend.

 

Overleden

Op 62-jarige leeftijd is plotseling John van der Voet overleden. Hij was directielid in het volmachtbedrijf van Meeùs en daarnaast onder meer plaatsvervangend voorzitter van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Op 1 januari 1977 trad hij in dienst bij het Arnhemse bemiddelingsbedrijf Van Hemmen Lippmann, waar hij in 1992 directeur werd.

 

Reageer op dit artikel