nieuws

Ook Agis-klant schiet tandarts niet meer voor

Archief

In navolging van onder meer Achmea, CZ en Menzis hoeft ook de Agis-klant zijn tandartsrekening niet meer zelf voor te schieten.

 

Sinds deze maand brengen 1.500 tandartsen hun behandelingen rechtstreeks in rekening bij Agis. Dit betekent dat verzekerden de kosten niet meer hoeven voor te schieten, een declaratie in te dienen en te wachten op uitbetaling. Voor de tandarts betekent het minder administratieve lasten,omdat de declaratieverwerking met Agis digitaal gaat.

 

  &nbspAgis is hiervoor een samenwerking aangegaan met NMT FenCS (Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde, Factoring en Clearing Services). Tot nu toe werden alleen behandelingen die onder de Basisverzekering vielen rechtstreeks digitaal verwerkt tussen deze 1.500 tandheelkundige praktijken en Agis. Sinds deze maand geldt dit dus ook voor behandelingen die vallen onder de aanvullende zorgverzekering.

 

Reageer op dit artikel