nieuws

NVHP wil beloningstransparantie voor alle hypotheken

Archief

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) wil dat beloningstransparantie ook gaat gelden voor niet-complexe hypotheken. De vereniging sluit daarmee aan op de wens van de Tweede Kamer.

Voor alle hypotheeksoorten geldt nu al de verplichting van een klantprofiel. "Er is geen goede reden om voor complexe hypotheken wel nieuwe regels ten aanzien van transparantie van beloning te eisen en ten aanzien van andere impactvolle hypotheken niet. Handhaving van een dergelijk onderscheid maakt het adviestraject voor de consument alleen maar verwarrender", vindt NVHP-voorzitter Peter Wormskamp. "De consument zal wellicht eerder geneigd zijn het product te kiezen zonder al die informatie over de kosten." De NVHP onderzoekt verder de consequenties die het Nationaal Regime Mifid heeft voor de leden.

Reageer op dit artikel