nieuws

Nu ook defibrillator te verzekeren

Archief

ING Insurance & Risk Consultancy en Delta Lloyd maken het mogelijk om Automatische Externe Defibrillators (AED’s) te verzekeren.

Nu ook defibrillator te verzekeren

Er was een drempel voor de aanschaf van deze dure apparaten omdat ze niet te verzekeren waren tegen beschadiging of diefstal. ING Insurance & Risk Consultancy en Delta Lloyd bieden nu een verzekering tegen kostprijs. "Uniek aan de verzekering is dat er ook in openbare gelegenheden en buiten dekking geboden kan worden", aldus de verzekeraar. De Hartstichting, die Nederlanders stimuleert om '6 minuten-zones' op te zetten, gebieden waar omstanders bij een hartstilstand binnen zes minuten 112 kunnen bellen, is blij met de polis. "In onze campagne geven we het belang aan van directe reanimatie en daarvoor moet zo'n AED binnen zes minuten beschikbaar zijn."

Reageer op dit artikel