nieuws

Norwich Union stopt met pay-as-you-drive

Archief

Norwich Union is gestopt met zijn autoverzekering op basis van het systeem ‘pay-as-you-drive’. De Aviva-dochter en concerngenoot van Delta Lloyd schrijft het systeem nog niet volledig af. “We zullen het herintroduceren als de tijd daar rijp voor is.”

Norwich Union stopt met pay-as-you-drive

In een verklaring over het staken van het project zegt Norwich Union dat te weinig klanten voor dit type autoverzekering kiezen; doelstelling was minstens 100.000 polishouders. Verder blijven de technologische ontwikkelingen bij autofabrikanten achter bij de verwachtingen, waardoor implementatie van het systeem wordt bemoeilijkt. Volgens de Britse intermediairorganisatie Biba is een voorname reden "dat klanten er niet van houden om constant en gedetailleerd in de gaten te worden gehouden".
Bij pay-as-you-drive registreert een in de auto geïnstalleerd (gps-)apparaat wanneer, waar en hoeveel er wordt gereden. Die data vormen de grondslag voor de premie. Norwich Union startte in 2004 de eerste proeven met het uit de Verenigde Staten overgewaaide concept en zette het product in 2006 serieus in de markt. Het initiatief heeft daarna navolging gekregen in diverse Europese landen.

Reageer op dit artikel