nieuws

NMA wil betere voorlichting uitvaartverzekeraars

Archief

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft de natura-uitvaartverzekeraars opgeroepen hun voorlichting aan de consument te verbeteren. Het gaat daarbij vooral om wat precies verzekerd is en om de keuze voor een al dan niet verbonden uitvaartverzorger.

NMA wil betere voorlichting uitvaartverzekeraars

In een zogeheten marktscan stelt de NMA, dat met name de hoge concentratiegraad en dito toetredingsdrempels een indicatie zijn van de beperkte concurrentie in deze markt. Als natura-uitvaartverzekeraars ook uitvaartcentra bezitten is het bijvoorbeeld in strijd met de mededingingswet als de eigen uitvaartverzorgers lagere tarieven betalen dan onafhankelijke branchegenoten, aldus de NMA. In de marktscan wordt verder aangegeven welke signalen aanleiding zijn tot verder opsporingsonderzoek naar overtredingen van de Mededingingswet en hoe die gemeld moeten worden. De NMA meldt bij het toezicht nauw te zullen samenwerken met de AFM en het ministerie van Financiën.

Reageer op dit artikel