nieuws

NMA houdt vinger aan pols coassurantiemarkt

Archief

Hoewel er op de coassurantiemarkt geen structurele problemen zijn in het kader van de mededingingswetgeving, zal de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) de spelers in dit marktsegment toch kritisch blijven volgen. Niet alleen vanwege de hoge concentratiegraad, maar ook vanwege de intensieve samenwerking tussen marktpartijen onderling.

NMA houdt vinger aan pols coassurantiemarkt

Dat maakte Geert Moelker van de NMA duidelijk tijdens een paneldiscussie van brancheorganisatie VNAB  over 'de lessen van het rapport van de Europese Commissie'. Vorig jaar uitte de Commissie kritiek op de coassurantiemarkt, onder meer op de te lang lopende contracten, de praktijk van best terms & conditions en  het premieniveau van volgers (premium alignment). Alertheid op mededingingssignalen vanuit Brussel en Den Haag en beperking van afstemming en informatieuitwisseling tot wat voor coassurantie strikt nodig is, blijven dus geboden, zo bleek uit de discussie.

Reageer op dit artikel