nieuws

NMA houdt vinger aan de pols in coassurantiemarkt

Archief

Hoewel er op de coassurantiemarkt in Nederland geen structurele problemen zijn in het kader van de kartelwetgeving, zal de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) de spelers binnen dit marktsegment toch kritisch blijven volgen.

 

Niet alleen vanwege de hoge concentratiegraad, maar ook vanwege de intensieve samenwerking tussen marktpartijen onderling. Dat maakte NMA’s Geert Moelker duidelijk tijdens een paneldiscussie van brancheorganisatie VNAB over ‘de lessen van het rapport van de Europese Commissie’.

 

  &nbspVorig jaar uitte de Commissie kritiek op de coassurantiemarkt, onder meer op de te lang lopende contracten, de praktijk van best terms & conditions en het premieniveau van volgers (premium alignment). Alertheid op mededingingssignalen vanuit Brussel en Den Haag en beperking van de afstemming en informatie-uitwisseling tussen partijen onderling tot wat voor coassurantie strikt noodzakelijk is, blijven dus geboden, zo bleek uit de discussie.

 

Reageer op dit artikel