nieuws

Nieuw onderzoekscentrum verzekeringen

Archief

Het Amsterdam Centre for Insurance Studies (Acis) is met ingang van deze week van start gegaan. Het onderzoekscentrum is opgericht in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars, dat een opstartsubsidie ter beschikking heeft gesteld.

Het overkoepelende onderzoeksthema is 'Marktwerking in en regulering van de verzekeringssector', waarin Actuariaat, Recht, Bedrijfskunde en Financiële Economie samenkomt. Verder richten de onderzoekers zich op verschillende deelthema's: 'Grenzen aan verzekerbaarheid', 'Toezicht op Verzekeringen', 'Schadelastbeheersing', 'Knelpunten in het Verzekeringsrecht' en 'Toegepaste Verzekeringsstatistiek'.
Acis is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Reageer op dit artikel