nieuws

NHP vraagt om ingrijpen AFM

Archief

Nationale Hypotheekpas (NHP) wil dat toezichthouder AFM maatregelen treft tegen DSB Bank, Fortis ASR, Postbank, Rabobank en WestlandUtrecht. Zij zouden de NHP-risicoverzekering niet accepteren bij het sluiten van een hypotheek.

 

NHP biedt een scherpe overlijdensrisicoverzekering van de Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben. "Door de weigering onze overlijdensrisicoverzekering te accepteren, belemmert een aantal banken en verzekeraars op onrechtmatige wijze de vrije keuze van de consument", aldus directeur Pieter Lijesen in zijn brief aan de AFM. Hij vindt dat in strijd met de WFT.

 

  &nbspRuim 80% van de verzekerden is voordeliger uit bij het oversluiten van hun overlijdensrisicopolis, zo verwijst NHP naar een Independer-bericht. "Bij onze klantenservice blijkt dat circa 30% van de oversluitaanvragen niet kan worden gehonoreerd, omdat bestaande marktleiders hun verzekerden niet toestaan hun risicopolis bij ons over te sluiten."

 

  &nbspDSB Bank geeft geen reden voor de weigering, aldus NHP, en Postbank zou geen buitenlandse aanbieder accepteren. Rabobank zou geen tijd en moeite willen steken in het verpanden van NHP-risicopolissen.

 

  &nbspRisicodrager Quantum Leben is overigens onlangs lid geworden van het Verbond van Verzekeraars.

 

onrechtmatige wijze de vrije keuze van de consument."

Reageer op dit artikel