nieuws

Na autopolis denkt Onna-onna ook aan ziektekostenverzekering

Archief

Begin juni is ‘vrouwenverzekeraar’ Onna-onna op het circuit van Zandvoort van start gegaan met een autoverzekering, speciaal toegesneden op vrouwen: gratis pechhulp van SOS International, geen opzegtermijn, geen eigen risico, betaling van een schade binnen vijfdagen en _ 750 handtasdekking, die ook geldt voor de inhoud. Later dit jaar volgen andere schadeverzekeringen en (samen met Agis) een zorgpolis.

 

Onna-onna is een initiatief van financieel dienstverlener New Dutch uit Zoeterwoude, die zich ten doel stelt ‘verzekeringsconcepten te ontwikkelen voor specifieke doelgroepen’. Aan de lancering is een onderzoek vooraf gegaan, waaruit onder meer naar voren kwam dat vrouwen zich in hoge mate niet aangesproken voelen door financiële dienstverleners. Traditionele verzekeraars zouden onvoldoende redeneren vanuit de behoeften van de (vrouwelijke) klant.

 

  &nbspOnna-onna zegt de tarieven laag te kunnen houden ‘omdat vrouwen geen brokkenmakers zijn’. "Bij vergelijkingssites zouden we steevast in de top 5 of top 10 eindigen."Desondanks wil Onna-onna zich niet profileren als een prijsvechter. "Wij voeren geen uitgekleed prijsproduct, maar gaan juist voor serviceverlening en een goed en uitgebreid product", aldus Jorissa Neutelings, een van de zes initiatiefnemers.

 

Ook mannen

Risicodragers voor de producten van Onna-onna, waarvan de vergunningaanvraag overigens nog in behandeling is bij de AFM, zijn -in poolverband- Fortis ASR, Zevenwouden en Nationale-Nederlanden. De front-office en de administratie worden verzorgd door (uitsluitend vrouwelijke) medewerkers van volmachtbedrijf Melching assuradeuren in Drachten. "Alleen na uitgebreide instructie mag je voor Onna-onna werken. Vandaar de pay-off: Onna-onna is als jij."

 

  &nbspOp grond van onder meer de Wet Gelijke Behandeling hebben in principe ook mannen het recht zich bij Onna-onna te verzekeren, "maar het concept zal juist vrouwen aanspreken". "Dat is helemaal niet raar. Immers, vrouwelijke varianten zijn er voor alles. En nu dus ook voor verzekeringen", aldus Neutelings, die daarbij ook verwijst naar het buitenland, waar diverse ‘vrouwenverzekeraars’ succesvol zijn. Bijvoorbeeld Sheila’s Wheels en Diamond in het Verenigd Koninkrijk en First for Women in Zuid-Afrika.

 

  &nbspOok Onna-onna wil haar werkgebied niet tot de landsgrenzen beperken en heeft plannen de dienstverlening nog dit jaar uit te breiden naar Duitsland of Spanje, waar de initiatiefnemers over een uitgebreid netwerk zeggen te beschikken.

 

"Als we mensen vragen de leeftijd van het model te schatten, gaan ze steevast in de buurt van hun eigen leeftijd zitten." In werkelijkheid is het model slechts 17 lentes jong. Nog niet oud genoeg, dus, voor een rijbewijs. Laat staan voor een autoverzekering van Onna-onna.

Reageer op dit artikel