nieuws

Meer financiële zekerheid voor startende huisartsen bij Movir

Archief

Movir zegt startende huisartsen een nog beter pakket te kunnen bieden als het gaat om de financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Het gaat om een eenvoudiger acceptatieprocedure en een extra dekking bij zwangerschap.

 

Voorwaarde is wel dat deze startende huisartsen hun SBOH-polis (SBOH is de werkgever van huisartsen in opleiding) binnen zes maanden na het afronden van de opleiding omzetten in een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir. Daarnaast is de financiële zekerheid tijdens de opleiding tot huisarts verhoogd.

 

  &nbspDe SBOH-polis wordt zonder medische waarborgen omgezet in een individuele, langlopende beroeps-aov met een verzekerde jaarrente van maximaal _ 50.000 (_ 137 per dag).

 

  &nbspMovir zegt ook te denken aan de vrouwelijke huisartsen door een extra dekking zwangerschapsuitkering op de beroeps-aov te bieden. Zo telt de periode dat de startende huisarts verzekerd was via SBOH, mee voor de zogenoemde wachttijd van twee jaar. De overeengekomen eigenrisicotermijn wordt op de uitkeringsduur in mindering gebracht, met uitzondering van de eerste twee weken van het eigen risico. De hoogte van de zwangerschapsuitkering is gelijk aan het verzekerde bedrag, maar maximaal _ 75 per dag. Deze extra dekking geldt tot twee jaar na de ingangsdatum van de langlopende beroeps-aov.

 

Reageer op dit artikel