nieuws

Lehman denkt na over toekomst ELQ

Archief

Lehman Brothers zegt momenteel na te denken over de toekomst van dochterbedrijf ELQ Hypotheken. “Dat kan resulteren in verkoop van het bedrijf. Maar we kunnen net zo goed tot de conclusie komen dat we vrolijk doorgaan”, zegt Maarten van Brakel, directeur van Lehman Brothers Benelux.

Lehman denkt na over toekomst ELQ

ELQ was de eerste en is nu de laatst overgebleven aanbieder in ons land van hypotheken voor mensen met een afwijkend risico, zoals een BKR-inschrijving of variabel inkomen. Afgelopen woensdag maakte Sparck bekend geen aanvragen meer te accepteren, terwijl eerder GMAC en Hypotrust zich van de markt hadden teruggetrokken.
Sparck hoopt nu op een verkoop van de onderneming. Anders rest slechts beheer van de uit 1.300 klanten bestaande portefeuille. ELQ zegt de zaken gewoon voort te zetten, al zijn de acceptatiecriteria tot twee keer toe aangescherpt. Vorig jaar verwelkomde ELQ nog 3.300 nieuwe klanten. In de vier jaar aanwezigheid in ons land werd voor ruim € 1 mld aan hypotheken uitgezet.
 
Gerelateerde berichten:
 
Ook bij Sparck geldkraan dicht
 
ELQ zet mes in organisatie

Reageer op dit artikel