nieuws

Kapster krijgt vergoeding na oplopen eczeem

Archief

Wendy Postma krijgt als eerste kapster in Nederland een schadevergoeding van haar werkgever omdat ze kapperseczeem heeft opgelopen. De kantonrechter in Leeuwarden acht bewezen dat zij de huidaandoening heeft opgelopen door blootstelling aan verfstoffen in een Leeuwardense kapperszaak.

Volgens de rechter had de kapsalon maatregelen moeten nemen om de kans op allergieen zo klein mogelijk te houden. Hoe hoog de schadevergoeding wordt, is nog niet bekend. De werkgever is in hoger beroep gegaan. De 32-jarige Postma heeft wel alvast een voorschot van 7500 euro gekregen. Volgens haar advocaten van Bureau Beroepsziekten FNV zou de uiteindelijke vergoeding wel eens ’tienduizenden euro’s kunnen worden’.
 (De Telegraaf) 
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Vergoeding voor kapster met jeukende handen
(de Volkskrant)
 
'Het was een klap in mijn gezicht'
(Algemeen Dagblad)

Reageer op dit artikel