nieuws

Kamer ziet ‘plan B’ van Bos niet zitten

Archief

Het voorstel van minister Bos (Financiën) om het onderzoek naar beleggingspolissen te laten afmaken door de AFM, heeft geen steun gevonden bij de Tweede Kamer.

Bos stelde dinsdag voor om de toezichthouder in te schakelen, omdat het Instituut Financieel Onderzoek (IFO), dat vorig jaar met het onderzoek is begonnen, pas na de zomer met resultaten zegt te kunnen komen. Tijdens een debat met de vaste Kamercommissie voor Financiën bleek woensdagmiddag echter dat de meerderheid van de Kamer wil dat Bos eerst nog met het IFO gaat praten. CDA, VVD, SP en PVV denken daarmee sneller resultaat te boeken, omdat het IFO claimt binnen enkele weken met een rapport te kunnen komen. Bos zegt wel de toezegging van verzekeraars te hebben dat zij volledig aan een AFM-onderzoek zullen meewerken.

Reageer op dit artikel