nieuws

Kamer wil namen van ‘IFO-weigeraars’

Archief

De Tweede Kamer wil van minister Bos (Financiën) de namen horen van de verzekeraars die niet of onvoldoende hebben meegewerkt aan het mislukte feitenonderzoek naar beleggingsverzekeringen door het Instituut Financieel Onderzoek (IFO).

Kamer wil namen van ‘IFO-weigeraars’

De vaste Kamercommissie voor Financiën overlegde woensdag met Bos over de crisis rond het veelvuldig uitgestelde rapport van het IFO. Duidelijk werd dat een dergelijk rapport niet meer door het instituut geleverd zal worden. "Ik ben aan het overstappen op plan B", aldus Bos, die al eerder repte van een vertrouwensbreuk en de Kamer volgende week nader informeert. Dan wordt op verzoek van de Kamercommissie ook de correspondentie tussen Financiën en het IFO openbaar gemaakt, "voor zover dat juridisch mogelijk is", aldus Bos, die stelde dat het snel opleveren van een onderzoeksrapport belangrijker is dan het beantwoorden van de vraag wie schuld heeft aan het mislukken van het onderzoek.

Reageer op dit artikel