nieuws

Intermediairkoepels: grens aan stijging toezichtkosten is bereikt

Archief

De intermediairorganisaties NVA, NBVA en NVGA pleiten bij de AFM voor een beteugeling van de kosten van het doorlopend toezicht op de branche. "Er is een grens aan de prijs die je op de goede adviseurs kunt afwentelen en naar de mening van de koepels is deze thans bereikt."

 

De AFM heeft de begroting voor het doorlopend toezicht in 2008 bijgesteld, wat volgens de koepels leidt tot een stijging ten opzichte van 2006 met 50%. "De AFM schuift binnen haar totale begroting met inzet van capaciteit voor andere doelgroepen naar de adviseurs en bemiddelaars."

 

  &nbspDaaraan moet paal en perk worden gesteld. "De prijs die een kantoor voor doorlopend toezicht moet betalen is onverantwoord explosief gestegen en brengt bemiddelaars in de problemen." NVA, NBVA en NVGA willen nu dat de politiek maatregelen neemt om de uitgaven in de hand te houden. Het ministerie van Financiën leek eerst weigerachtig, maar blijkt toch bereid om te gaan praten. "Er zit nog beweging in", aldus de NVA.

 

  &nbspEen tussenpersoon gaat volgend jaar volgens de laatste inzichten gemiddeld 45% meer aan het AFM-toezicht betalen: _ 875 tegen _ 600 dit jaar. De NVA voorziet voor de grotere kantoren echter een kostenstijging van 80% tot 90%.

 

Reageer op dit artikel