nieuws

Icesave biedt 5% rente aan spaarder

Archief

Icesave, de internetspaarbank van Landsbanki (IJsland), komt met een internetspaarrekening met 5% rente op jaarbasis zonder voorwaarden op de Nederlandse markt.

 

Een speerpunt van Icesave is dat het rentetarief gegarandeerd 0,25% boven de officiële rente van de Europese Centrale Bank (ECB) ligt. Icesave kan deze hoge rente bieden, omdat ze geen dure kantoren heeft en de spaarder zelf rechtstreeks via internet geld kan storten, opnemen of vragen stellen. Over het volledige saldo kan altijd zonder voorwaarden of rentekorting worden beschikt. Elk kwartaal wordt de rente overgemaakt.

 

  &nbspIn Engeland bestaat Icesave al bijna twee jaar en is daar succesvol. Icesave is onderdeel van Landsbanki, gevestigd in Reykjavik en valt onder zowel het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank als het IJslandse equivalent daarvan.

 

Reageer op dit artikel