nieuws

Hypotheekconsument minder gevoelig voor rentepercentage

Archief

Vergeleken met 2005 is het aantal Nederlanders dat zich bij de keuze voor een nieuwe hypotheek alleen laat leiden door een lage hypotheekrente aanzienlijk afgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van woonsite Dimo.nl onder 50.000 woningzoekenden.

Onderzoek in 2005 wees uit, dat 50% van de Nederlanders zich bij het sluiten van een hypotheek liet leiden door de hoogte van het rentepercentage. In 2007 gaat 74% van de woningkopers bewuster om met zaken zoals de hypotheekvorm en de situatie tijdens en na de rentevaste periode. Ruim 89%  geeft echter nog steeds aan het zeer moeilijk te vinden om offertes met elkaar te vergelijken. "Daarom adviseren wij om minimaal drie offertes met elkaar te vergelijken”, zegt Dimo-woordvoerder Jan Pieter Brinkman. "Alleen al het stellen van kritische vragen kan helpen bij het vergroten van het inzicht." Dimo gaat een campagne voeren met haar gratis brochure: ‘Valkuilen bij het afsluiten van een hypotheek'.

Reageer op dit artikel