nieuws

Huis te koop mét hypotheek

Archief

De Nederlander verhuist gemiddeld eens in de zeven jaar. Huiseigenaren nemen hun hypotheek veelal mee naar de nieuwe woning.

Zeker als deze afgesloten is tegen een relatief lage rente. Maar wat als u naar een huurhuis verkast, of de gezinssituatie dramatisch wijzigt bijvoorbeeld door echtscheiding? Wellicht biedt de doorgeefregeling dan uitkomst. Harrie-Jan van Nunen van de Financiële Makelaar noemt het eeuwig zonde als een hypotheek met lage aantrekkelijke rente al dan niet vrijwillig voortijdig moet worden afgelost. Dit terwijl een ander wellicht grif wil betalen voor zo’n hypotheek. De doorgeefregeling maakt precies dat mogelijk. „Het is zelfs een ideaal instrument dat ervoor kan zorgen dat huizen minder lang te koop staan, een probleem dat de laatste tijd steeds vaker de kop op steekt.”
(De Telegraaf)

Reageer op dit artikel