nieuws

Hommel nieuwe topman Avéro

Archief

Per 1 juli wordt Jack Hommel (49) de nieuwe directievoorzitter van de Divisie Intermediaire Distributie van Achmea, ofwel Avéro. Hommel is nu nog directielid van de Divisie Bancaire Distributie (Interpolis). Hommel is daarmee de opvolger van Conrad Rombout die dit voorjaar zijn functie als directievoorzitter neerlegde bij Avéro.

Opvallend is dat Roel Wijmenga (50) om persoonlijke redenen het Eureko-concern verlaat. Gerard van Olphen (46) volgt hem op als financiële topman, hij wordt tevens, samen met Willem van Duin (48), vice-voorzitter van de raad van bestuur van Eureko. "De keuze voor twee vice-voorzitters komt voort uit de behoefte de werkdruk en verantwoordelijkheden te verdelen", aldus een woordvoerder. Verder vertrekt naast Wijmenga ook Huub Hannen (60) uit de raad van bestuur. Hij gaat met pensioen per 1 oktober. Door het vertrek van Hannen en Wijmenga komen er twee plekken vrij in de raad van bestuur. Deze worden ingevuld door Danny van der Eijk (49) en Jeroen van Breda Vriesman (40). Van der Eijk is nu nog voorzitter van de Divisie Directe Distributie (onder meer Centraal Beheer). Ellen Faber (51) zal per 1 oktober die functie overnemen. Zij is nu nog directeur Group Facilities Services. Van Breda Vriesman kwam in 2004 bij ING vandaan en werd voorzitter van Achmea Sociale Zekerheid. In 2006 werd hij voorzitter van de divisie Zorg. "Mijn mooiste baan tot nu toe", zei Van Breda Vriesman in een interview in AM. Hij wordt opgevolgd door Roelof Konterman (51), die al deel uitmaakt van het directieteam van de Divisie Zorg. Bloedgroep De nieuwe raad van bestuur van Eureko bestaat nu uit voorzitter Maarten Dijkshoorn, Gerard van Olphen, Willem van Duin, Danny van der Eijk, Jeroen van Breda Vriesman en Thomas van Rijckevorsel. De onderlinge taakverdeling binnen het bestuur wordt per 1 oktober bekend gemaakt. "Er zitten nu geen Interpolis-mensen meer in de raad van bestuur. Mensen worden gekozen op basis van kennis en ervaring en niet omdat ze tot een bepaalde bloedgroep of merk behoren", aldus een woordvoerder. "Het is wel mooi dat we alles uit eigen gelederen kunnen opvullen. Daardoor ontstaat er intern natuurlijk ook veel beweging." Jack Hommel gaat de intermediaire divisie van Achmea leiden.

Reageer op dit artikel