nieuws

Grote brand legt varkensstal in Heeswijk-Dinther in de as

Archief

Bij een grote brand in een van de stallen van een varkensbedrijf in het Brabantse Heeswijk-Dinther zijn afgelopen zaterdag zo’n duizend varkens omgekomen. De schade voor verzekeraar Topland Achmea wordt geraamd op _ 2,5 mln tot _ 3,0 mln.

 

Achmea Schade Service verzorgt de expertise voor deze schade en Coolen Expertise in Den Bosch is als contra-expert ingeschakeld.

 

  &nbspBij de brand is volgens de brandweer ook wat asbest vrijgekomen. Uit metingen bleek dat het om kleine deeltjes asbest ging, die alleen op het eigen terrein van het bedrijf zijn terechtgekomen. Vanwege het warme weer werden de dode varkens direct na de brand snel afgevoerd. De brand zou zijn ontstaan na laswerkzaamheden.

 

Reageer op dit artikel