nieuws

Gratis reisverzekering bij Hema

Archief

De Hema biedt klanten tot en met 20 juli een jaar lang gratis een doorlopende reisverzekering aan, inclusief een wereld-, onderwater- en wintersportdekking. Het warenhuis wil met deze actie nieuwe gebruikers kennis laten maken met de reisverzekering, die direct is te sluiten via de website.

 

Met de actie speelt het warenhuis in op een publicatie in de Consumentengids van juni, waarin de prijzen en de flexibiliteit van 39 doorlopende reisverzekeringen met elkaar zijn vergeleken. De verschillen zijn groot, maar de polissen van de Hema (die worden verkocht in samenwerking met Aon) blijken in alle gevallen het voordeligst.

 

  &nbspZowel alleenstaanden, stellen als gezinnen zijn voor een doorlopende reispolis met Europa- of werelddekking het goedkoopste uit bij de Hema, gevolgd door Kruidvat, Delta Lloyd, Proteq en Univé. In veel gevallen blijkt Nationale-Nederlanden de duurste optie. Voor een polis van NN moet soms bijna vier keer zoveel worden betaald als voor een polis van de Hema.

 

  &nbspDe Consumentenbond verklaart de grote prijsverschillen uit de verschillen in dekking op bepaalde onderdelen: "Soms krijg je meer dan je wilt. Zo zijn geld en cheques, en vervangend vervoer en verblijf standaard in de basisdekking van de reisverzekeringen van NN opgenomen. Bij de Hema zijn ze optioneel. Verder zijn de premies vergeleken op een zo laag mogelijk eigen risico. Bij NN is uitgegaan van een afgekocht eigen risico, wat extra premie kost. Bij de Hema is het eigen risico _ 100 per gebeurtenis. Hier kan het eigen risico niet worden afgekocht."

 

Op het onderdeel flexibiliteit, gemeten in het aantal optionele onderdelen, scoren de Europeesche en Bruns ten Brink het beste in het onderzoek, gevolgd door EAG, Elvia, Erasmus, FBTO, Fortis ASR, London en Verzekeruzelf.nl.

 

Verzekeringssite

Ook de Verzekeringssite heeft een onderzoek naar reisverzekeringen uitgevoerd. De conclusie luidt dat kortlopende reisverzekeringen relatief duur zijn en in de meeste gevallen een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Alleen wie jaarlijks slechts één keer (kort) op vakantie gaat en geen annuleringsverzekering wil, kan beter een kortlopende verzekering sluiten. Vanwege de hoge provisie kan deze echter beter niet op het reisbureau worden gesloten, stelt de Verzekeringssite.

 

Ook de Verzekeringssite constateert flinke prijsverschillen tussen doorlopende reisverzekeringen: van enkele tientallen tot soms _ 100.

 

Reageer op dit artikel