nieuws

‘Goedkoopste reispolis bij Hema’

Archief

De Consumentenbond heeft de prijzen en de flexibiliteit van 39 doorlopende reisverzekeringen met elkaar vergeleken. De verschillen zijn groot, maar de polissen van de Hema – die worden verkocht in samenwerking met Aon – blijken in alle gevallen het voordeligst.

 

Zowel alleenstaanden, stellen als gezinnen zijn voor een doorlopende reispolis met Europa- of werelddekking het goedkoopste uit bij de Hema, gevolgd door Kruidvat, Delta Lloyd, Proteq en Univé. In veel gevallen blijkt Nationale-Nederlanden de duurste optie. Voor een polis van NN moet soms bijna vier keer zoveel worden betaald als voor een polis van de Hema.

 

  &nbspDe Consumentenbond verklaart de grote prijsverschillen uit de verschillen in dekking op bepaalde onderdelen: "Soms krijg je meer dan je wilt. Zo zijn geld en cheques, en vervangend vervoer en verblijf standaard in de basisdekking van de reisverzekeringen van NN opgenomen. Bij de Hema zijn ze optioneel. Verder zijn de premies vergeleken op een zo laag mogelijk eigen risico. Bij NN is uitgegaan van een afgekocht eigen risico, wat extra premie kost. Bij de Hema is het eigen risico _ 100 per gebeurtenis. Hier kan het eigen risico niet worden afgekocht."

 

  &nbspOp het onderdeel flexibiliteit, gemeten in het aantal optionele onderdelen, scoren de Europeesche en Bruns ten Brink het beste in het onderzoek, gevolgd door EAG, Elvia, Erasmus, FBTO, Fortis ASR, London en Verzekeruzelf.nl. De resultaten van het onderzoek naar doorlopende reisverzekeringen, dat is uitgevoerd door MoneyView, zijn gepubliceerd in de Consumentengids van juni.

 

Reageer op dit artikel