nieuws

Geen rem op Duitse directe verzekeraars

Archief

Het marktaandeel autoverzekeringen van maatschappijen die direct zaken doen, is in Duitsland stijgende. Het aantal WA-polissen zou vorig jaar marktbreed met 1% zijn gestegen, waar de verzekeraars die werken zonder buitendienst een plus van 9% lieten noteren.

Geen rem op Duitse directe verzekeraars

Met nu ruim 3,7 miljoen polissen in beheer zijn de directe verzekeraars goed voor een marktaandeel van 6,7%, tegen 6,2% een jaar eerder.
De stijging komt vooral op het conto van de internetlabels HUK24 en Allianz24. De eerste realiseerde met een plus van 194.000 polissen tot 687.000 een bestandsgroei van 39%; in de loop van dit jaar zegt HUK24 de grens van 800.000 polissen te slechten. De internetpoot van Allianz won er 74.000 verzekerden bij tot in totaal 137.000; overigens verloor de traditionele tak van Allianz in twee jaar tijd 155.000 polissen.
De groei van de directe verzekeraars zet naar verwachting door, bijvoorbeeld door de komst van nieuwkomers als Hannoverische Direkt, Admiral, Zurich Connect, Adac Autoversicherung en spaarkaslabel R+V24.

Reageer op dit artikel