nieuws

Geen bonus meer voor kantoren van Finsys, wel hogere provisie

Archief

Deelnemers van facilitair bedrijf en inkoopcombinatie Finsys ontvangen voortaan standaard een hogere provisie. Het element bonusprovisie is uit de regeling geschrapt.

 

"De berichten over het afschaffen van bonussen door de overheid heeft ons aan het denken gezet", zegt Finsys-directeur Ernest Lichteveld. "Wat je ziet is dat de omzet voor het intermediair terugvalt. En de 70/30 regeling werkt ook niet echt om liquide middelen te creëren. Bonusgrenzen worden steeds moeilijker bereikbaar. Dus hebben we die afgeschaft en ontvangen deelnemers een hogere provisie." Die standaard provisie zit volgens hem net onder wat anders het maximum zou zijn. "Breng je zoveel volume dat deze regeling nadelig is, dan blijft de oude regeling van kracht."

 

  &nbspDe nieuwe provisieregeling is per 1 juli van toepassing. Hoe hoog de provisies precies zijn, weet Lichteveld niet uit zijn hoofd. "Maar die zijn zeker geen 2%, dat is in deze tijd wel heel erg veel."

 

Reageer op dit artikel