nieuws

Frauderen met fietsendiefstal

Archief

Rijwielhandelaren stellen dat het loont om een verzekerde fiets opzettelijk te laten stelen of ‘kwijt te raken’. Na diefstal mag de gedupeerde kosteloos een nieuw exemplaar uitzoeken dat zelfs meer kost dan de gestolen fiets.

Volgens een aantal rijwielhandelaren werken verzekeraars daarmee fraude in de hand. Bij de aankoop van een nieuwe fiets sluiten veel kopers direct een meerjarige diefstalverzekering af via de rijwielhandelaar. Wordt de fiets binnen drie tot vier jaar gestolen, dan mag de klant, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, een vergelijkbare nieuwe fiets uitzoeken met een maximumprijsverschil oplopend van 10 tot 16 procent.
(De Telegraaf)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Honderden garantiefondsen opereren illegaal'
(De Telegraaf)
 
NMA akkoord met fusie APG
(De Telegraaf)
 
Andere pensioenprovisie.
(De Telegraaf)
 
Rubriek OverGeld: Laat uw huis veilig achter.
(De Telegraaf)
 
Bank dumpt leningen
(Het Financieele Dagblad)
 
Kredietcrisis maakt doorverkoop van leningen bijna onmogelijk
(Het Financieele Dagblad)
 
Waarde apotheek gehalveerd
(Het Financieele Dagblad)
 
Kabinet snijdt in AWBZ-zorg
(Het Financieele Dagblad)
 
AWBZ wordt versoberd
(De Volkskrant)

Reageer op dit artikel