nieuws

CZ: voordeel lagere medicijnprijs moet naar verzekerde

Archief

Zorgverzekeraar CZ (Tilburg) denkt dat de premies van de gezamenlijke zorgverzekeraars jaarlijks met ruim _ 300 mln beperkt kunnen worden nu de prijzen voor een aantal medicijnen fors zijn gedaald.

 

"Dan moet de overheid het verzoek van de apothekers om hun basisvergoeding met in totaal een paar honderd miljoen te verhogen, niet honoreren", zegt bestuursvoorzitter Mike Leers van CZ. De gesprekken tussen de overheid en de apothekers lopen nog. Daarom is het werkelijke premievoordeel voor de verzekerden pas eind dit jaar bekend, schrijft Leers in een brief aan de verzekerden. Dan kan CZ het voordeel doorberekenen in de premies voor 2009.

 

  &nbspFabrikanten van medicijnen voerden onlangs enorme prijsdalingen door om zo favoriet te blijven bij zorgverzekeraars. Om de prijzen voor langere tijd op dat lagere peil te houden, geven de zorgverzekeraars bij de vergoeding van medicijnnota’s voorrang aan deze fabrikanten.

 

  &nbspCZ past het voorkeursbeleid al een paar jaar toe voor drie middelen. Per 1 juli breidt CZ dat met nog eens elf middelen uit.

 

Reageer op dit artikel