nieuws

Concurrenten nopen Legal tot hogere keuringsgrenzen

Archief

Legal & General heeft de grens voor een medische keuring voor acceptatie van overlijdensrisicoverzekeringen verhoogd. De maatschappij zegt die stap, genomen uit concurrentieoverwegingen, eigenlijk te betreuren.

 

Die felle concurrentie duurt inmiddels ruim twee jaar, waarbij aanbieders scherp en snel op premieverlagingen reageren. Bovendien gebruiken volgens Legal & General steeds meer verzekeraars en adviseurs het ontbreken van de noodzaak om een medische keuring te ondergaan als een verkoopargument. "Het soepeler omgaan met keuringen leidt in de praktijk tot instroom van hogere risico’s, waardoor de schadelast zal stijgen", meent directeur Arno Dolders. "Uiteindelijk zal dit weer een opwaartse druk van de premies tot gevolg hebben."

 

  &nbspKandidaat-verzekerden kunnen voortaan bij Legal & General tot een verzekerd kapitaal van _ 250.000 (was _ 160.000) volstaan met het invullen van een gezondheidsverklaring. Voorwaarde is nog wel dat de leeftijd niet hoger ligt dan 55 jaar. Bij verzekerde kapitalen tussen _ 250.000 en _ 750.000 wordt een huisartsenkeuring verlangd en alleen daarboven een keuring door een internist. De oude grens voor een internistenkeuring lag op _ 455.000.

 

Reageer op dit artikel