nieuws

Colimbra nieuwe eigenaar Timbras

Archief

Timbras, gespecialiseerd in proces- en ketenintegratie, is overgenomen door Colimbra. Timbras-directeur Kees van der Geer (ex-Amedia) treedt niet in dienst bij Colimbra.

 

"Klanten hebben ons wel eens gevraagd naar het verschil tussen Colimbra en Timbras, maar dat verschil in producten en diensten is heel moeilijk uit te leggen", zegt Colimbra-directeur Bram Doveren. "Wij werkten al heel intensief samen met Timbras. Colimbra bestaat nu vijf jaar en is iets bekender binnen de verzekeringsbranche. Wij hadden behoefte aan het uitbreiden van ons producten- en dienstenpakket", vult Jacco van Leeuwen aan, eveneens directeur bij Colimbra.

 

  &nbsp"Wij willen echt een grotere speler worden met een compleet aanbod van producten en diensten, zodat men in principe voor alles bij ons terecht kan. Wat wij namelijk doen is het oplossen van distributievraagstukken voor verzekeraars. De verzekeraar wil bij iedereen in het schap liggen. Daar leveren wij de oplossingen voor", aldus Doveren. "Je moet daarbij denken aan extranetten, rekenboxen, GIM-koppeling, maar ook de GIM Resultatenserver. Daarnaast kunnen wij ook het hele beheer uitvoeren voor onze klanten."

 

Grondlegger

Colimbra is de grondlegger van de Generieke Interface Manager, maar ook de ontwikkelaar van de Volmachtbeheer Producten Interface (VPI) en de digitale poliskluis die al bij London Verzekeringen in gebruik is. "Er zijn veel standaarden in de markt, waar wij een initiërende rol in spelen. Wij en Timbras zijn vooral bekend van ketenplatforms waar anderen op kunnen aansluiten. Wij ontwikkelen de software en Timbras regelde veelal de implementatie", aldus Van Leeuwen.

 

Vertrek

Het vertrek van Kees van der Geer komt voort uit het feit dat Colimbra al drie directeuren heeft. "Wij hebben een sterk management en het leek ons niet zinvol dat met nog iemand uit te breiden. Bovendien leven er ook wat andere ideeën. Verder is Kees er de man niet naar om een ondergeschikte rol te spelen. Het is tenslotte wel een zwaargewicht", meent Van Leeuwen. Bij Colimbra werken twintig mensen intern. Dat zijn ICT’ers en consultants. Daarnaast werken er nog eens twintig mensen op projectbasis voor Colimbra.

 

Digitale polis

Ondanks dat de ketenintegratie in de verzekeringsbranche niet echt wil vlotten, verwachten Doveren en Van Leeuwen dat de zogeheten GIM Resultaten Service, een dienst die het berichtenverkeer regelt, een enorme boost zal krijgen. "Dat komt door de wetgeving per 1 januari aanstaande die de digitale polis mogelijk maakt. Dat betekent dat verzekeraars al het papier dat richting tussenpersoon gaat, digitaliseren. Dat wordt dus ook bij het intermediair elektronisch verwerkt. Dat levert een enorme kostenbesparing op, wat de ketenintegratie met behulp van de GIM Resultaten Server een forse duw in de goede richting geeft.

 

Polisregister

Volgens Doveren en Van Leeuwen levert het Nationaal Polisregister een hoop discussie op in de branche. "Ik geloof niet in één portaal met een monopolie op de consument", zegt Doveren. "Wij focussen op een infrastructuur om het voor partijen mogelijk te maken dat de consument inzage krijgt in zijn polissen. Dat betekent dat wij een schakelkast ontwikkelen waar iedereen op inplugt. De consument logt in op de schakelkast en aan de achterkant gaat het naar de verzekeraar of tussenpersoon waar de polis beheerd wordt. Dan krijgen we natuurlijk nog wel de discussie wie wat mag zien. Die wordt nu hevig gevoerd", zegt Doveren.

 

  &nbspVolgens hem komt het polisregister wel in een versnelling nu per 1 januari de wetgeving verandert. "Sivi-directeur Hein Aanstoot heeft het twee jaar de tijd gegeven. Ik denk dat dat haalbaar moet zijn."

 

speler worden met een compleet aanbod van producten en diensten."

Reageer op dit artikel