nieuws

CKB Finance beboet voor onzorgvuldige dienstverlening

Archief

Toezichthouder AFM heeft CKB Finance in Utrecht een bestuurlijke boete opgelegd omdat het bedrijf zich onvoldoende op de hoogte heeft gesteld van de kennis en ervaring van cliënten.

CKB Finance adviseert volgens de site in onder meer spaarpolissen, doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. De AFM, die tot nu toe zelden een dergelijke boete heeft opgelegd, constateerde in 32 onderzochte cliëntendossiers dat CKB een beleggingsproduct verkoopt zonder rekening te houden met de informatie van de klant, zijn kennis en ervaring met deze producten. In twaalf gevallen ging het om een beleggingsverzekering van Conservatrix. Bovendien bleek in alle dossiers een deugdelijke schriftelijke vastlegging te ontbreken.

Reageer op dit artikel