nieuws

Böttcher en Polak Schoute weg bij Cunningham Lindsey

Archief

Gerard Böttcher en Pim Polak Schoute, sinds jaren directieleden bij expertisebedrijf Cunningham Lindsey Europe, gaan het bedrijf verlaten. Per 1 juli is daar Hans Groot als directievoorzitter benoemd.

De wijzigingen vloeien voort uit de wens van het Amerikaanse moederbedrijf om de leiding van de Europese dochter anders in te richten. Sinds eind vorig jaar is Cunningham Lindsey voor 51% eigendom van een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten. Voordien had het bedrijf een notering aan de aandelenbeurs van Toronto.
 
   "Pim en ik hebben het bedrijf altijd met zijn tweeën geleid. Amerikanen vinden een strakke hiërarchie echter prettiger", zo licht Böttcher de ontwikkelingen toe. "Ik ben overigens niet aan de kant geschoven. We hebben er een paar maanden over gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat dit voor alle partijen het beste is." Böttcher, die maandag terugtreedt uit de directie, handelt nog een aantal lopende dossiers af voor Cunningham Lindsey en gaat zich na de zomer beraden op de toekomst. "Het ligt voor de hand dat ik iets in de verzekeringsbranche ga doen. Ik ben inmiddels 55; misschien ga ik ergens een adviserende rol vervullen." Voorlopig blijft Böttcher voorzitter van expertise-instituut Nivre.
 
   Polak Schoute vertrekt eveneens bij Cunningham Lindsey: hij gaat in februari met pensioen. De nieuwe directievoorzitter Hans Groot is afkomstig van Delta Lloyd, waar hij onder meer directeur is geweest bij het schadebedrijf.

Reageer op dit artikel