nieuws

BLG Hypotheken komt met recreatiehypotheek tot 110%

Archief

BLG Hypotheken komt met de Recreatiehypotheek waarbij tot 110% van de executiewaarde van de vakantiewoning gefinancierd kan worden.

 

De BLG Recreatiehypotheek kan alleen worden afgesloten op een stenen recreatiewoning. BLG komt met de hypotheek, omdat de laatste jaren steeds meer Nederlanders een tweede woning aanschaffen als eerste woning. "Niet alleen bij vermogende Nederlanders neemt de populariteit toe, maar ook bij starters", zegt Peter Janssen van BLG. "Door de hoge huizenprijzen komen die steeds vaker uit bij een vakantiehuisje."

 

  &nbspDaarnaast is een vakantiewoning volgens hem ook in trek bij de na-oorlogse generatie. "Door de overwaarde op hun huis te investeren in een tweede woning levert dit bij verhuur al gauw een verhuurrendement op van 7%", aldus Janssen. "Een voordeel is dat de huurinkomsten niet meer fiscaal belast worden: de fiscus gaat er vanuit dat de eigenaar ergens anders een hoofdverblijf heeft; het verhuren van een vakantiewoning wordt daarom nu als belastingvrije belegging gezien."

 

Reageer op dit artikel