nieuws

Assurantietak Schoeman in surseance van betaling

Archief

De assurantie- en hypotheekbedrijven van Schoeman Groep verkeren alsnog ‘in surseance van betaling’. Eerder leken de twee onderdelen buiten de financiële problemen van de groep te blijven. Die problemen hebben voor zeven vennootschappen al tot een faillissement geleid.

 

De vennootschappen Schoeman Koenders (hypotheken) en Schoeman Assuradeuren waren vorige maand ondergebracht in een aparte stichting Schoeman Continuïteit. "Die had tot taak de aandelen te beheren en de activiteiten te verkopen tegen marktconforme prijs. Daarin zijn we de afgelopen weken niet geslaagd", zegt algemeen directeur Hugo Schoeman.

 

  &nbspHij betitelt de twee onderdelen als "de pareltjes van de Schoeman Groep". Er werken voor de assurantie- en hypotheekafdeling veertien mensen.

 

Doorstart

Hugo en Marnix Schoeman, zonen van de overleden bedrijfsoprichter Wout Schoeman, maken overigens zelf een doorstart met enkele portefeuilledelen van Schoeman Groep in Amersfoort en Veenendaal. "We hebben de goodwill gekocht. Maar welke activiteiten we precies zullen voortzetten, kan ik nog niet zeggen", aldus Hugo Schoeman.

 

  &nbspDaarnaast wordt de projectmakelaardij en het onderdeel bedrijfshuisvesting in Haarlemmermeer voortgezet. De broers hebben verder voortzetting van de vestiging in Almere op het oog.

 

  &nbspDe woningmakelaardij van Schoeman wordt in Amersfoort en Leusden voortgezet door directielid Fulco Hoekerswever en in Soest door huidig kantoordirecteur Walter de Boer samen met Ben Majoor. Alle onderdelen gebruiken vooralsnog de handelsnaam Schoeman.

 

Reageer op dit artikel