nieuws

Amsterdamse universiteit gaat met Acis verzekeringsbedrijf onderzoeken

Archief

De Universiteit van Amsterdam is, in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars, een onderzoekscentrum gestart dat zich richt op "marktwerking in en regulering van de verzekeringsector". De naam van het centrum is Acis.

 

De onderzoekers van Acis zullen zich vooral richten op thema’s als de grenzen aan verzekerbaarheid, het toezicht op verzekeringen, schadelastbeheersing, knelpunten in het verzekeringsrecht en verzekeringsstatistiek.

 

  &nbspIn Acis nemen Nederlandse wetenschappers deel als Arjen Ronner (Enterprise Risk Management), Jan van Rijckevorsel (Toegepaste Verzekeringsstatistiek), Hugo Keuzenkamp (Verzekeringskunde), Wouter Kalkman (Verzekeringsrecht) en Jac Rinkes (Privaatrecht OUNL). Daarnaast zijn er enkele buitenlandse deskundigen aan verbonden, zoals Malcolm Clarke (Cambridge) en Helmut Heiss (Zürich).

 

  &nbspDe directie van Acis wordt gevormd door Marc Hendrikse (opleidingsdirecteur Master Verzekeringskunde) en Antoon Pelsser (hoogleraar Marktconforme waardering van verzekeringscontracten UvA). De eerste resultaten van Acis worden gepresenteerd tijdens een symposium in oktober.

 

Reageer op dit artikel