nieuws

AFM verder met feitenonderzoek

Archief

De AFM gaat voor minister Bos (Financiën) het feitenonderzoek naar beleggingsverzekeringen voortzetten. Onderzoeksinstituut IFO is niet in staat om het onderzoek af te ronden, zo meldt Bos aan de Tweede Kamer.

Aan Financiën hebben alle verzekeraars inmiddels schriftelijk volledige medewerking toegezegd. Omdat de AFM het onderzoek uitvoert buiten haar toezichtstaak om, kan zij zelf verzekeraars niet tot medewerking dwingen. Vervallen is overigens het gedeelte waarin de informatievoorziening door verzekeraars over beleggingspolissen onder de loep wordt genomen. Het rapport, dat in oktober klaar moet zijn, bevat een algemene marktbeschrijving, een productanalyse en de relevante kenmerken van vijftig met naam genoemde producten.
Het IFO zegt "content" te zijn met de overname van het onderzoek en stelt dat het zelf wegens "aanhoudende inbreuken op goed opdrachtgeverschap" met het onderzoek is gestopt. 

Reageer op dit artikel