nieuws

AFM neemt onderzoek ‘woekerpolissen’ over

Archief

Zoals mocht worden verwacht, zal toezichthouder AFM het onderzoek naar de zogenoemde woekerpolissen overnemen. Dit blijkt uit een brief van minister Bos (Financiën) aan de Tweede Kamer. Aanvankelijk deed het instituut IFO dit onderzoek, maar de samenwerking met Bos liep onlangs geheel vast.

De AFM zal onder meer een overzicht opstellen van circa vijftig daadwerkelijke producten, die gezamenlijk een indicatie geven van de variëteit die in de markt beschikbaar is. "Dit overzicht kan overigens niet aan iedere Nederlander inzicht bieden in het verwachte resultaat van zijn of haar eigen product en het kan gegeven een korte termijn van oplevering ook niet statistisch representatief zijn", aldus Bos. De AFM heeft als indicatie gegeven dat zij verwacht dat het rapport in oktober kan worden geleverd. Na oktober kan eventueel een vervolgonderzoek plaatsvinden waarbij de selectie kan worden uitgebreid. Dat zou in december klaar kunnen zijn.

Reageer op dit artikel