nieuws

Afab-dochter HDV maakt pas op de plaats

Archief

Afab-dochtermaatschappij Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV) is gestopt met het verstrekken van geld voor de labels HDV excellent, HDV basic en HDV premium. Voor de labels HDV budget en HDV budgetplus, goed voor 50% van de productie, zijn aanvragen nog wel mogelijk.

Dat er geen geld meer zou zijn voor funding, wordt door het bedrijf met klem ontkend. Alle fundinglijnen zijn gewoon van kracht, we hebben zelfs nog een nieuwe aangeboord, zegt Henk van Doorn, financieel directeur van Afab Holding. "Door de kredietcrisis is het inlenen van geld duurder geworden. Volgens ons is dat nu op zijn hoogtepunt. Het is voor ons zelfs zo duur, dat we er bijna niets op kunnen verdienen. Dat we tijdelijk met deze labels zijn gestopt, is dan ook geen fundingprobleem maar een rendementsvraagstuk. En om de solvabiliteit van de bank goed te houden, hebben Maasbert Schouten en ik er voor € 20 mln aan eigen geld ingestopt. En dat zouden we echt niet doen als er geen funders zouden zijn."

Reageer op dit artikel