nieuws

Acht inkoopbedrijven bundelen krachten

Archief

Acht inkoopcombinaties hebben de Coöperatie van Service Providers (CVSP) opgericht. Daarmee willen zij een tegenwicht bieden aan de grote partijen. Eerste wapenfeit is de WoonMatch Hypotheek (geldgever MNF Bank), die onder eigen label wordt geïntroduceerd.

Acht inkoopbedrijven bundelen krachten

De CVSP is een samenwerkingsverband tussen een achttal inkoopcombinaties: De Financiële Makelaar, Finsys, Home Invest, ISO, LNI, United Capital, VCN Hypotheken en Waerdenburgh. Doelstelling van deze coöperatie is om het creëren van schaalvoordelen, onder meer op het gebied van inkoop en automatisering, waarbij de identiteit van de leden gehandhaafd blijft. Algemeen directeur is Albert Eikenboom (VCN); voorzitter is Peter Komen (De Financiële Makelaar). "Klein blijven is killing", zegt Eikenboom. "Het idee achter deze vereniging is niet elkaar over te nemen, maar samenwerken in een coöperatie en een tegenwicht vormen voor grote partijen als Afab. We handhaven de verkoopmerken." CVSP heeft 1.600 aangesloten tussenpersonen en een hypotheekomzet van € 2,5 mld.

Reageer op dit artikel