nieuws

Achmea neemt Risicofonds voor het Onderwijs over

Archief

Achmea is per 1 januari 2009 de nieuwe eigenaar van het Risicofonds voor het Onderwijs. Het Risicofonds verzekert schoolbesturen tegen kosten van verzuim.

 

Bij de overname wordt het Risicofonds vooralsnog een zelfstandig onderdeel binnen Achmea Sociale Zekerheid. De overname heeft geen gevolgen voor de zeven fte’s. De standplaats is tot 1 juli 2009 Huis ter Heide, waar het Risicofonds nu gevestigd is. Daarna wordt gekeken binnen welke Achmea-locatie er plek is, waarbij de verwachting is dat het een onderkomen vindt bij Achmea Sociale Zekerheid in De Meern. Het premievolume van het Risicofonds over 2007 bedroeg ongeveer _ 16 mln.

 

Logisch

Achmea Sociale Zekerheid is volgens eigen zeggen marktleider in de arbodienstverlening in de onderwijsmarkt. Ook is Achmea in deze markt actief met zorgverzekeringen. "De komst van het Risicofonds naar Achmea is een logische stap voor ons. Wij hebben veel ervaring in de samenwerking met schoolbesturen. We kunnen vooral toegevoegde waarde bieden met onze expertise in arbo en verzuimbeheersing", aldus Dolf Kamermans, directeur Inkomensverzekeringen.

 

  &nbspAchmea stelt verder dat de overname van het Risicofonds mogelijkheden biedt om de activiteiten van Achmea in de onderwijssector uit te breiden. De verwachting is dat de overheid in de nabije toekomst een deel van de markt voor verzuimverzekeringen in het segment ‘primair onderwijs’ vrijgeeft. Voor het segment ‘voortgezet onderwijs’ is de markt al per 1 januari 2006 vrijgegeven. Van de schoolbesturen uit het voortgezet onderwijs is momenteel 30% verzekerd bij het Risicofonds.

 

Reageer op dit artikel