nieuws

ABN Amro: waardeverslag wapen tegen onderverzekering

Archief

ABN Amro biedt in samenwerking met diverse taxatiebureaus het waardeverslag aan, een nieuwe service die onderverzekering van mkb-ondernemers moet voorkomen.

Omdat een taxatie voor een opstal- of inventarisverzekering niet verplicht is, schat 90% van de ondernemers de waarde van de te verzekeren zaken zelf in. Dit leidt volgens ABN Amro tot een gemiddelde onderverzekering van circa 30%. Anders dan bij een gebruikelijke verzekeringstaxatie bevat een waardeverslag geen specificatie van de aanwezige zaken. Dat betekent voor de klant dat tegen lagere kosten de juiste waarde op de polis wordt vermeld. Dit geldt voor zowel de opstal, de inventaris, als de aanwezige elektronica. De geldigheidsduur van het waardeverslag is vier jaar.

Reageer op dit artikel