nieuws

Aantal kleine kantoren stijgt naar meer dan vijfduizend

Archief

"Voor het kleinere assurantiekantoor is er nog steeds een goede toekomst", aldus Astrid van de Bovekamp van bureau D&O tijdens een lezing voor de Haagse Assurantie Club. "Kleinere kantoren zijn flexibeler en kunnen snel anticiperen."

 

Opmerkelijk bij de recente cijfers is de stijging van het aantal kantoren met 0 tot 1 fte van 3930 in 2005 tot 5314 in 2006, terwijl het aantal kantoren van 2 tot 5 fte in deze periode is gedaald van 5401 tot 4290, aldus Van de Bovekamp. Het aantal klanten bij kleine kantoren steeg met 6% en de efficiency bij deze groep is met gemiddeld 12% toegenomen.

 

  &nbsp"Een sterke opstelling voor het kleinere kantoor is: één adviseur buiten, twee goed opgeleide commerciële binnendienstmedewerkers en één schadebehandelaar", zegt Van de Bovekamp. "Een belangrijk signaal in 2007 is ook dat een kwart van de nieuwe polissen wordt gesloten door de binnendienst."

 

Zakelijk kantoor

Hoewel veel bedrijven een omzetdaling van gemiddeld 3% laten zien, zijn er nog steeds kantoren met een aanzienlijke omzetstijging, zegt ze. "Grote winnaar is hier het zakelijke kantoor. De zakelijke klant is vele malen loyaler dan de particulier en heeft ook andere verwachtingen van zijn tussenpersoon. De cijfers laten zien dat van de mkb’ers 75% zijn verzekering sluit bij de tussenpersoon en daar gemiddeld zeven jaar blijft.

 

  &nbspDe grote kantoren met meer dan 10 fte doen het relatief slecht, aldus Van de Bovekamp. Het aantal klanten daalt daar met 5%, terwijl zij van alle kantoortypen de laagste polisdichtheid kennen, de hoogste kosten per fte hebben en 15% meer tijd aan hun administratie besteden dan gemiddeld.

 

Reageer op dit artikel