nieuws

Zwolsche voert nu ook de NOC*NSF Sportverzekering

Archief

De Zwolsche Algemeene is toegetreden tot de kring verzekeraars die de NOC*NSF Sportverzekering hebben ‘geadopteerd’.

De maatschappij heeft genoemde modelpolis voor met name verenigingen als speerpuntproduct voor de doelgroep ‘Sport en recreatie’ onder de aandacht van het intermediair gebracht.
De modulair opgebouwde sportverzekering is in mei vorig jaar geïntroduceerd door ontwikkelaar Aon Nederland Group Programs en acht verzekeraars. In beginsel kan elke verzekeraar, na toetsing door de overkoepelende sportorganisatie, de modelpolis van NOC*NSF voeren.
De polis kent de volgende rubrieken: Aansprakelijkheid, Rechtsbijstand, Ongevallen, Evenementen en Bestuurdersaansprakelijkheid. Het intermediair wordt er door de Zwolsche op gewezen, dat het pakket uiteraard gecompleteerd kan worden met andere verzekeringen zoals de brandverzekering voor gebouwen en inventaris/goederen, een glas- of computer/elektronicaverzekering.
Voorlichtingstoer
In de maanden april/mei en na de zomer wordt op initiatief van onder meer NOC*NSF een groot aantal regionale bijeenkomsten voor sportverenigingen gehouden. Hierbij wordt ingegaan op onderwerpen als sportrisico’s en risico’s bij het besturen van een vereniging. De Zwolsche adviseert het intermediair op deze bijeenkomsten te anticiperen en/of in te haken.

Reageer op dit artikel