nieuws

Zwolsche introduceert Select Effecthypotheek

Archief

Zwolsche Algemeene heeft de Select Effecthypotheek op de markt gebracht: een beleggingshypotheek waarmee de verzekeraar zegt in te spelen op de nieuwe belastingplannen.

De Select Effecthypotheek is niet direct verbonden aan een levensverzekering, waardoor er geen fiscale beperkingen zijn. De hypotheek kent geen aflossing tijdens de looptijd; dat gebeurt pas op de einddatum. Op die einddatum moet wel ten minste 40% van het hypotheekbedrag worden afgelost. Bij het vaststellen van het beleggingsdepot hanteert de verzekeraar een rekenrendement van 7%. “De ervaring leert dat de opbrengsten van de beleggingen gemiddeld hoger zijn. Er is dus een goede kans dat uw eindkapitaal hoger uitvalt”, zo, staat in de consumentenfolder.
Er kan ook gekozen worden voor een hoger depot dan het hypotheekbedrag. Daarnaast kan periodiek een extra bedrag gestort worden. Bij het sluiten van de hypotheek wordt een beleggingsdoel afgesproken (minimaal 40% van de hoofdsom). “De denkbeeldige lijn die moet resulteren in het beleggingsdoel, noemen wij de doellijn”, aldus de Zwolsche. Als de waarde van het beleggingsdepot sterker groeit dan nodig is, kan het verschil tussen deze doellijn en de actuele waarde al tijdens de looptijd opgenomen worden. De minimale waarde is f 5000. Is het depot aan het einde van de looptijd nog niet voldoende gegroeid, dan kan de Select Effecthypotheek langer doorlopen.
Zeven fondsen
Er kan in zeven verschillende fondsen van de Holland Beleggingsgroep belegd worden: Holland Fund, Holland Obligatie Fonds, Holland Selectie Fonds, Europe Fund, Pacific Fund, Dollar Fund en het Holland Internationaal Rentefonds. Switchen kan onbeperkt, tegen 1% switchkosten. De minimale eerste belegging in een fonds is f 1.000, daarna minimaal f 100.
De Select Effecthypotheek kent een looptijd van minimaal vijftien jaar en maximaal veertig jaar (eindleeftijd 75 jaar). De lening is gemaximeerd tot 125% van de executiewaarde. Het minimum hypotheekbedrag is f 100.000. Naast de provisie op de risicoverzekering ontvangt het intermediair 1% provisie over het hypotheekbedrag.
De introductie van de nieuwe hypotheek vond afgelopen dinsdag plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ruim tweehonderd tussenpersonen woonden de bijeenkomst ‘Bouwen op de Beurs’ bij. Behalve de presentatie van de Select Effecthypotheek stonden ook de belastingplannen van Vermeend op het programma.

Reageer op dit artikel