nieuws

Zwolsche: hogere autopremies en strengere beveiligingseisen

Archief

Zwolsche Algemeene heeft per 1 maart de autopremies verhoogd en beveiligingsmaatregelen voorgeschreven voor duurdere en/of diefstalgevoelige personenauto’s.

De tariefstijging is volgens de Zwolsche Algemeene beperkt gebleven. Daarbij maakt de maatschappij een onderscheid tussen particulieren, ambtenaren, en bedrijven.
De stijging van de wa-premie bedraagt gemiddeld 6,8% voor particulieren, 5% voor ambtenaren, en 4,4% voor bedrijven. De premie voor de beperkte casco-dekking is gemiddeld 7,2% hoger voor particulieren, 5,5% voor ambtenaren, en 4,9% voor bedrijven. De volcasco-premie is gestegen voor particulieren (5,2%) en voor bedrijven (2,8%).
Diefstalprobleem
Met het oog op de groeiende stroom diefstallen heeft Zwolsche Algemeene strengere beveiligingseisen ingevoerd voor duurdere en diefstalgevoelige auto’s. “In onze portefeuille manifesteert het diefstalprobleem zich met name bij auto’s in de middenklasse”, aldus de maatschappij.
Voor nieuwe verzekeringen geldt per 1 maart dat een goedgekeurd alarm- of startonderbrekingssysteem moet zijn ingebouwd in auto’s met een cataloguswaarde van f 50.000 tot en met f 65.000. Indien een dergelijke installatie ontbreekt, wordt een eigen risico van f 750 in rekening gebracht bij diefstal van de wagen. Voor de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven wijkt de regeling af: het inbouwen van een alarm- of startonderbrekingssysteem in de wagen is daar verplicht. Bovendien wordt daar bij diefstal het eigen risico van f 750 in alle gevallen gehandhaafd.

Reageer op dit artikel