nieuws

Zwolsche Algemeene wijzigt voorwaarden pakketpolis

Archief

Zwolsche Algemene heeft de voorwaarden van haar pakketverzekering Modulair Privé Pakket aangepast.

Begin deze maand heeft Zwolsche Algemeene de regio-indeling van de pakketpolis gewijzigd. De verzekeraar hanteert vijf premietariferingsgebieden, variërend van de duurste regio G (vier grote steden) tot de goedkoopste regio B (noordelijke provincies, de Kop van Noord-Holland, Zeeland, Waddeneilanden, en Zuidhollandse eilanden). Binnen deze gebieden zijn diverse gemeenten opnieuw heringedeeld.
Door de nieuwe regio-indeling is de inboedelpremie per f 1.000 verzekerde som verlaagd met f 0,35 in Almere, Amersfoort, Dordrecht, Hilversum, Nieuwegein, Vlaardingen en Zeist. In de gemeenten Castricum, Deventer, Enkhuizen, Enschede en Uitgeest is de inboedelpremie verlaagd met f 0,30 per f 1.000 verzekerd bedrag. De premieverlaging bedraagt een kwartje per f 1.000 verzekerde som in Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Lelystad, en Nijmegen.
Eigen risico
Ook heeft Zwolsche Algemeene de eigen-risicoregeling gewijzigd. Bij de eerste inboedelschade wordt door de maatschappij geen eigen risico van f 75 ingehouden op de schade-uitkering. Bij vervolgschades geldt dit eigen risico alleen voor de regio’s A, E, en G.
Een laatste (cosmetische) wijziging is de herindeling van de te verzekeren rubrieken: onderscheiden worden nu vier basismodules (woonhuis, inboedel, glas en aansprakelijkheid) en vijf adviesmodules (ongevallen, internationale reisservice, overlijdensrisico, rechtsbijstand, koophuisgarantie en bijzonder bezit).

Reageer op dit artikel