nieuws

Zwolsche Algemeene: arrangement met hypotheekbank Credit Foncier

Archief

Zwolsche Algemeene heeft een hypotheekarrangement gesloten met Foncier Nederland Hypotheken, een volle dochter van de Franse hypotheekbank Credit Foncier de France.

Het hypotheekarrangement is gesloten in eigen beheer van de Zwolsche Algemeene. De maatschappij verzorgt alle administratieve werkzaamheden vanaf het moment van de offerte tot algehele aflossing over 30 jaar; de bank verstrekt alleen de lening. Tussenpersonen kunnen zgn. tophypotheken sluiten tot 125% van de executiewaarde, resp. 100% van de stichtingskosten.
Rentevaste perioden
Als rentevaste perioden gelden: 1 en 2 jaar met of zonder bedenktijd, 5, 7, 10, en 15 jaar waarvan 1 jaar bedenktijd. Gedurende de bedenktijd kan de rente worden vastgezet tegen het geldende markttarief zonder rente-opslag.
Instaptarieven worden geboden bij rentevaste perioden van 1 en 2 jaar voor leven- en aflossingshypotheken.
Nieuw is de meegeef-regeling: bij verkoop van het woonhuis kan de hypotheek worden overgedragen aan de koper.
Credit Foncier heeft in Frankrijk 140 kantoren. Vorig jaar is voor ruim f 14,4 mld aan hypotheken uitgezet. De portefeuille bedraagt meer dan f 83 mld, aldus de Zwolsche Algemeene. Ook facilitair hypotheekbedrijf Hypotrust in Rotterdam heeft in een eerder stadium een hypotheekarrangement gesloten met Credit Foncier.
Algemeen directeur drs B.G.W. Degen (links) van de Zwolsche Algemeene en managing director J.L. Rol van Foncier Nederland Hypotheken.

Reageer op dit artikel