nieuws

Zwitserleven biedt binnenkort provisieloos bedrijfspensioen

Archief

Verzekeringsadviseurs kunnen het bij Zwitserleven krijgen zoals zij het hebben willen. Zo kan het Privilege BedrijfsPensioen binnenkort zelfs provisieloos geleverd worden. Dit heeft Zwitserleven aangekondigd bij de presentatie van de nieuwe provisieregeling voor deze productlijn.

Voor contracten met een ingangsdatum vanaf 1 januari 2005 geldt een flexibele afsluitprovisie tot 12,5% voor een nieuw contract en tot 5% voor het verlengen van een contract. Deze nieuwe provisieregeling geldt voor alle varianten van Het Privilege BedrijfsPensioen: Comfort, Select en Prestige.
Er zit wel een limiet aan de maximale afsluitprovisie. De genoemde 12,5% geldt over de eerste e 200.000 premie; over het meerdere tot e 400.000 bedraagt de maximale afsluitprovisie 6,25%. Voor het verlengen van een contract geldt de afsluitprovisie van 5% over maximaal e 500.000 premie.
Inleveren
De adviseur kan ook kiezen voor een lagere afsluitprovisie, om te bereiken dat de premie voor de klant lager wordt. Bij een nieuw contract kan voor 25% of 50% van de afsluitprovisie worden ingeruild en bij een verlenging kan dit voor 50% of 100%. “De flexibele afsluitprovisie biedt de adviseur de mogelijkheid, in combinatie met de doorlopende provisie van maximaal 2,5%, de beloning op de adviessituatie af te stemmen”, aldus Zwitserleven.
Voor adviseurs die alleen op urendeclaratie willen adviseren, komt er daarom binnenkort ook een provisieloos Privilege BedrijfsPensioen. Deze variant kent dus geen afsluitprovisie en ook geen doorlopende provisie.

Reageer op dit artikel